Ajudem El Tempir d’Elx a recuperar el premi de narrativa “Antoni Bru”

facebook_twitter

Benvolgut/Benvolguda simpatitzant,

El Tempir llança un projecte de micromecenatge en Verkami amb el títol «Tu fas Premi. Tu fas El Tempir» amb un doble objectiu: 1. Recuperar el Premi de Narrativa «Antoni Bru» i 2. Estendre la campanya viral «M’agrada el valencià». Les raons d’aquest projecte són les següents:

1.   Recuperar el Premi de Narrativa «Antoni Bru» per mantenir viva la memòria històrica

El Premi de Narrativa «Antoni Bru» ha format part dels premis literaris «Ciutat d’Elx», organitzats per l’Ajuntament d’Elx des que aquests es van crear l’any 1984. Aquest premi de narrativa ha sigut des d’aleshores un referent entre els premis literaris més reconeguts al País Valencià, i una convocatòria anual a la qual han concorregut prestigiosos escriptors de tot l’àmbit lingüístic, i que han guanyat autors com Màrius Serra, Melcior Comes, Vicent Escartí, Lliris Picó, Joaquim Espinós, Núria Cadenes o Joaquim G. Caturla, per triar-ne alguns (pots consultar la llista de tots els premiats en aquesta pàgina web).

Després de 26 edicions, el govern municipal del Partit Popular, constituït després de les eleccions del 2011, decidí modificar el nom del premi (que passà a ser Café Marfil, reprenent el nom dels premis literaris dels anys 70) i adaptar-lo a un nou model provincià i descafeïnat, un canvi al qual El Tempir ja va mostrar la seua oposició. En la convocatòria de 2012 es demostrà que el canvi tenia la finalitat d’eliminar el reconeixement a la memòria d’Antoni Bru i, de retop, manipular la convocatòria per premiar el mateix que la coordinava, fet que també va denunciar El Tempir.

La voluntat d’El Tempir és recuperar el Premi de Narrativa «Antoni Bru» perquè Elx es mereix poder continuar premiant dignament els nostres escriptors, ja que el manteniment del premi potencia els nostres narradors. Però recuperar el premi és recuperar també l’homenatge que Elx dedicava a Antoni Bru, i que l’actual Ajuntament ha volgut esborrar, amb una mostra més de la intenció que té el PP d’eliminar la memòria històrica d’Elx. L’advocat Antoni Bru i Gómez (València, 1917 – Elx, 1981) fou un referent en la defensa de la recuperació del valencià i de la dignificació de la nostra llengua, com també un lluitador per les llibertats a Elx.

El nou Premi de Narrativa «Antoni Bru» serà guardonat amb 3.000 € i amb la publicació de l’obra per l’editorial Bromera. La implicació de Bromera en aquest projecte assegura al premi una difusió (per mitjans de comunicació, per autors i per llibreries de tots els territoris de parla catalana) i una professionalitat en l’edició que van en la línia de superar la visió provinciana i reduïda que té del premi l’actual govern municipal del PP. També comptem amb la col·laboració del diari digital “La Veu del País Valencià” i amb el suport de l’AELC i la plataforma Enllaçats per la Llengua.

 2. Estendre la campanya “M’agrada el valencià”.

El Tempir també vol estendre la campanya M’agrada el valencià, que tanta acceptació està tenint al sud valencià (Torrevella, Pilar de la Forada, Elx, Benidorm, Mutxamel, Biar, Alcoi, Amoradí, Callosa del Segura, Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández, Monòver, el Pinós…). L’objectiu és fer circular ara la campanya en la resta de comarques valencianes, i organitzar un concurs de creació de lemes per a la campanya entre els centres de secundària, que comporte premis per als millors lemes.

Per tot això, et demanem que participes en aquest projecte de micromecenatge fent la teua aportació econòmica voluntària de 10, 15, 20, 30 i 40 euros principalment a canvi d’algunes de les recompenses que hem preparat. A més a més, també pots ajudar redifonent aquest projecte entre totes les persones que hi estiguen interessades. És la societat civil, formada per persones com tu, que en xarxa i amb voluntat de ser i de mantenir la nostra memòria col·lectiva, farà que el Premi retorne amb força. “Tu faràs Premi. Tu faràs El Tempir” perquè estendràs la campanya “M’agrada el valencià”. Més que mai, tu tens a les mans escriure una nova pàgina de la nostra memòria col·lectiva construint en positiu a favor del nostre poble.

Fes clic en aquesta adreça i fes la teua aportació: vkm.is/eltempir 

Cordialment,

Junta Directiva d’El Tempir

Quant a francescviadel

Periodista, escriptor i professor universitari, autor de No mos fareu catalans. Història inacabada del blaverisme i de Valencianisme, l'aportació positiva. Cultura i política (1962-2012), publicats per la Universitat de València. Autor també de les novel·les Terra (Bromera) i L'advocat i el diable (El Cep i la Nansa) i del llibre de poemes Ciutat, dies insòlits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cultura, Literatura, Valencianisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s